poniedziałek, 25 lutego 2013

Comfort fod - grzanki z mozzarellą, octem balsamicznym i bazylią


Pyszne jedzenie wcale nie musi być pracochłonne i niezwykle wyszukane. Czasami kilka prostych składników potrafi stworzyć rewelacyjne połączenie. 



  • 2 kromki chleba
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • kilka listków bazylii
  • ocet balsamiczny
  • słodka papryka wędzona w proszku


Chleb wkładamy na patelnię i czekamy, aż się zrumieni. Obracamy na drugą stronę i kładziemy na nim mozzarellę. Posypujemy wędzoną słodką papryką w proszku. Przykrywamy i czekamy, aż ser się roztopi. Zdejmujemy z patelni, polewamy octem balsamicznym i posypujemy listkami bazylii.

smacznego

2 komentarze:

  1. a to nie jest czasem sos na zdjeciu? zredukowany ocet? pyszny swoja droga:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to akurat ocet 9 letni z Modeny, dlatego taki gęsty :) ale jak ktoś nie ma, to krem z octu balsamicznego też będzie pyszny :)

      Usuń