Bardzo szybkie ciasto z jagodami, na bazie ciasta na muffiny. 2 miski, widelec, forma i do piekarnika. Pysznie... a napisanie posta zajęło więcej czasu niż przygotowanie ciasta :)
- 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 szklanka jagód
W jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Mokre składniki dolewamy do suchych i mieszamy widelcem do połączenia. Dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy. Pieczemy 40-45 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.
Smacznego
Ile jagód.... Pyszności :D
OdpowiedzUsuń